Ubuntu

Wat is Ubuntu eigenlijk ?

Ubuntu is een snel, slank, veilig en gratis besturingssysteem voor uw computer. Het is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft alle software aan boord om te kunnen surfen op het web, mailen, kantoorwerkzaamheden te verrichten of multimedia te aanschouwen (en te bewerken). En het kost helemaal niets.

Waarom zou u Ubuntu gebruiken ?

Een groot voordeel van Ubuntu ten opzichte van Windows is de beveiliging. Er zijn zeer weinig virussen of andere vormen van malware die draaien op Ubuntu. En die er zijn vereisen een bepaalde vorm van tussenkomst van de gebruiker voordat ze iets kunnen doen, zodat ze een veel mindere bedreiging vormen dan hun Windows-tegenhangers.

Met Ubuntu kunt u veilig surfen en internetbankieren zonder dat u gevaar loopt op aanvallen van hackers, virussen en spyware. Ik zeg wel eens tegen mensen ‘al zou u Ubuntu alleen maar voor het internet bankieren gebruiken’.

Beginners fouten in Ubuntu.

  1. Installeer (beginners) als het even kan Linux Ubuntu op een computer die u niet noodzakelijk nodig hebt voor het dagelijks werk. Met het einde van Windows Vista heeft u er wellicht ééntje over.
  2. Houd er rekening mee dat Ubuntu niet op alle computers meteen 100 % zal werken. Veel hardware leveranciers stellen niet altijd Linux drivers beschikbaar. Het instellen van niet meteen werkende hardware is soms een ingewikkelde en tijdrovende klus.
  3. Installeer geen Windows software in Ubuntu. Vaak zijn er prima alternatieven beschikbaar. Ik ben standaard geen voorstander van Wine (Windows emulator) maar soms kan het wel een goede oplossing zijn.

Ik wil het proberen wat nu ?

Surf snel naar mijn speciale weblog over Ubuntu

Verschil tussen Ubuntu & Mint.

Advertenties