Historie van het computermannetje

Een stukje historie van het computermannetje:

Het computermannetje is al in 1994 begonnen met een 486SX machine met 1 Mb intern geheugen. Toen had je nog dos 6.0 en WP 5.1. Er is in de loop der tijd aardig wat veranderd. Ik heb vele Windows versies mogen mee maken en ook vele avonden (soms tot diep in de nacht) zitten emmeren om Windows in de lucht te houden.

In 1997 ging ik met Flevonet (gratis) met een 28K modem voor het eerst op het grote internet op. Google was toen nog niet zo bekend als nu.

Het computermannetje is ook Comtia A+ gecertificeerd. Wat houd dit in? Dat ik mijn ervaring en kennis heb omgezet in een papiertje.

Ik ben in 2008 overgestapt op het besturingssysteem Linux Ubuntu. Eerst als dual boot (Windows en Linux Ubuntu op 1 pc). Na deze jaren ervaring van Windows en Linux kan ik u vertellen dat Linux echt stabieler en veiliger is dan Windows. Maar beide besturingssystemen zijn niet 100% en daarom gebruik ik het beste van allebei en dan kom je aardig richting de 100%.

Sinds 2013 ben ik ambassadeur voor de landelijke organisatie van Seniorweb. Ik doe voornamelijk hulp aan huis bij senioren. Senioren hebben vaak moeite met al het digitale geweld wat op hun af komt. Vaak hebben hun kinderen (of kleinkinderen) geen tijd om senioren te helpen omdat de kleinkinderen er vaak bij zijn. Als ik op bezoek ben en die bewuste kinderen er ook zijn hoor ik vaak ‘dat zou ik ook wel willen iemand die mijn pc helemaal naloopt’. Ik zeg dan dat er geen minimum leeftijd is bij Seniorweb maar mede door de naam voelen ze zich niet geassocieerd met Seniorweb, gek eigenlijk toch?

Advertenties