Historie van het computermannetje

Een stukje historie van het computermannetje:

Het computermannetje is al in 1994 begonnen met een 486SX machine met 1 Mb intern geheugen. Toen had je nog dos 6.0 en WP 5.1. Er is in de loop der tijd aardig wat veranderd. Ik heb vele Windows versies mogen mee maken en ook vele avonden (soms tot diep in de nacht) zitten emmeren om Windows in de lucht te houden.

In 1997 ging ik met Flevonet (gratis) met een 28K modem voor het eerst op het grote internet op. Google was toen nog niet zo bekend als nu.

Ik ben in 2008 overgestapt op het besturingssysteem Linux Ubuntu. Eerst als dual boot (Windows en Linux Ubuntu op 1 pc). Na deze jaren ervaring van Windows en Linux kan ik u vertellen dat Linux echt stabieler en veiliger is dan Windows. Is Windows dan slecht ? Nee, maar Linux is gewoon beter (en gratis).

Sinds 2013 ben ik ambassadeur voor de landelijke organisatie van Seniorweb. Ik doe voornamelijk hulp aan huis bij senioren. Senioren hebben vaak moeite met al het digitale geweld wat op hun af komt, en hun kinderen hebben het altijd druk.

Mijn laatste hobby is mijn Raspberry pi. Dat is een super kleine pc (creditcard formaat). Hiermee kun je verschillende leuke projectjes op doen. Op dit moment heb ik er een media speler van gemaakt met streaming tv. Intussen ook een Android kastje in huis die een stuk sneller is dan de Rasberry Pi.

Het computermannetje is ook Comtia A+ gecertificeerd.

Wat houd dit in? Dat ik mijn ervaring en kennis heb omgezet in een papiertje.

 

Advertenties