Mint

Wat is Linux Mint ?

Linux Mint is een snel, slank, veilig en gratis besturingssysteem voor uw computer. Het is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft alle software aan boord om te kunnen surfen op het web, mailen, kantoorwerkzaamheden te verrichten of multimedia te aanschouwen (en te bewerken).

Wat is het verschil tussen Mint en Ubuntu ?

Linux Ubuntu is de grote broer van Linux Mint. Het grote verschil is dan ook voornamelijk het uiterlijk (werkomgeving). Mint lijkt veel meer op Windows en is daarom voor veel (beginners) de favoriet. Hoewel ik Linux Ubuntu erg mooi en innovatief vind, zie ik Mint als de knapste dochter van Ubuntu.

Waarom zou u Linux Mint gebruiken ?

Een groot voordeel van Linux Mint ten opzichte van Windows is de beveiliging. Er zijn zeer weinig virussen of andere vormen van malware die draaien op Linux Mint. En die er zijn vereisen een bepaalde vorm van tussenkomst van de gebruiker voordat ze iets kunnen doen, zodat ze een veel mindere bedreiging vormen dan hun Windows-tegenhangers. Met Linux Mint kunt u veilig surfen en internetbankieren zonder dat u gevaar loopt op aanvallen van hackers, virussen en spyware.

Linux Mint werkt prima op minder recente computers, in tegenstelling tot Windows 7,8 en 10. Gun daarom u oudere (XP of Vista) computer een nieuw leven door Mint erop te zetten.

Nadelen zijn er ook.

Het kan voorkomen dat Mint niet meteen werkt met alle hardware (videokaart of wifi) van uw computer. Dit komt vaak door de hardware leveranciers die het verzuimen om Linux drivers te maken. Het instellen (voor of na installatie) ziet er ingewikkeld uit maar met logisch nadenken is het best te doen. Kijk hier of uw computer geschikt is voor Linux Mint.

Advertenties