Firewall blokkeert het draadloos printen

Een kennis van mij stuurde mij een bericht dat ze al 4 weken bezig was om draadloos te kunnen printen vanaf haar laptop naar haar Brother (DCP-J562DW) printer.  Ze kon wel scannen en afdrukken vanaf haar mobiel en tablet, alleen via haar laptop niet.

Ook had ze wel honderd keer opnieuw de drivers geïnstalleerd maar zonder succes.  Tijd dat ik eens langs zou komen dus.

Toen ik ter plaatse waren klopte alles wat ze mij verteld had. Toen ik zag dat ze een betaalde versie van McAfee geïnstalleerd had kreeg ik argwaan. Ik heb eerder gekke gevallen meegemaakt met virus scanners.

Het klopte dan ook want McAfee firewall blokkeerde domweg alles, dus ook het draadloos printen. Toen ik de firewall tijdelijk uitzette drukte hij netjes alles af. Dit was een prima tijdelijk oplossing.

Toen ik thuis was ben ik gaan zoeken hoe je in McAfee de juiste “Windows Printer spooler” service kunt toevoegen aan de firewall. De interface van McAfee vind ik erg rommelig daarom plaats ik hier de oplossing.

In het gedeelte van Firewall zit een optie “Ports and system service” en daar kun je de Windows Printer spooler op deblokkeren zetten. Het is maar dat je het weet.

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Windows en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie