Long range wifi acces point instellen

Ik kreeg een verzoek van een klant om te helpen met het instellen van een long range acces point. De klant kwam er zelf niet meer uit.

De klant had een Engenius ens202ext gekocht om hem te gebruiken op de boot. Dit apparaat zou krachtig genoeg zijn om vanaf de kust wifi hotspot op te vangen. Het eerste wat mij opviel was dat dit apparaat al jaren op de markt is. Engenius heeft een tijdje geleden een nieuw leven in dit apparaat geblazen door een nieuwe firmware erop te zetten. Met die nieuwe firmware is het kinderspel om de adapter in te stellen op verschillende wifi hotspots. Speciaal voor op de camping of boot.

Maar, op dit apparaat zat dus nog een oude firmware. Upgraden kost geld wat ik persoonlijk heel raar vind. Ik ben gaan zoeken en vond een oplossing om hem alsnog te upgraden naar de nieuwe firmware.

De nieuw firmware kun je eenvoudig vinden op de website van Engenius. Maar als je die eenmaal heb geïnstalleerd dan kun je niet meer op de oude manier in de router. Je moet dan eerst registreren en dus betalen. Het registreren gaat zoals hier beschreven staat.

Als het upgraden van de firmware goed gegaan is heb je nu een wifi netwerk met de (SSD) naam “ez@ACTIVATE”. Verbind je pc of laptop met dit wifi netwerk om te activeren. Eenmaal verbonden ga je naar de website ezhotspot.eu en kom je in het activerings-gedeelte. Volgens de website moet je het mac adres opsturen etc, maar er is een eenvoudiger manier.

Kopieer het mac adres (selecteren en kopiëren) van de adapter (begint met 88DC etc). Surf daarna naar de volgende website en plak het mac adres in het tekstvak. Zet hierachter “-EZCHNG” en klik op encrypt. Je krijgt nu een code die je kunt gebruiken om te activeren (weer kopiëren en plakken).

Als het goed gaat wordt de router ingesteld en kun je hem gebruiken zoals Ezhotspot. Zoals ik al eerder schreef is het instellen nu zeer eenvoudig geworden. Super handig apparaat.

 

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s