Windows adresboek naar outlook

Ik was van de week bij een klant waar ik vanuit het Windows adresboek de contactpersonen moest exporteren en die naar Outlook wilde overzetten. Ik dacht met simpel exporteren en importeren klaar te zijn maar dat ging helaas niet goed. Na wat speurwerk op internet kwam ik gelukkig de oplossing tegen. Een programmeerfout was de boosdoener.

De ellende is dat er niet geëxporteerd wordt met een komma, maar met puntkomma (en dat is toch wel heel wat anders in computerland). Gelukkig kun je deze Windows programmeerfout wel herstellen. Dit gaat als volgt.

Eerst moeten de punt-komma’s in het geëxporteerde (csv) bestand vervangen worden door komma’s.

  1. Open het bestand in Kladblok (Notepad).
  2. Klik op Bewerken > Vervangen. Zoeken naar “;” Vervangen door “,” > Klik nu op Alles vervangen. Met deze actie vervang je dus de puntkomma naar alleen een komma.
  3. Sluiten en kies voor opslaan.

Nu kun je met het verbeterde bestand in bijvoorbeeld outlook de contactpersonen importeren. Let wel op voordat je importeert dat je o.a de naam en email adres op de juiste kolommen plaatst (slepen).

Ik was onlangs bij een klant waar ik alle contact personen moest exporteren vanuit icloud.com (iPad en iPhone contacten). Let op het exporteren lukt alleen met de webbrowser Firefox. Met de nieuwe Edge, en de oudere IE en zelf met Google Chrome werkt het allemaal niet om de contactpersonen te exporteren (je krijgt niet het venster waarin gevraagd wordt om het bestand op te slaan). Na het exporteren heb je een vcard bestand. Hiermee kun je niets in outlook en zul je het moeten omzetten naar een csv bestand. Dat is een hele klus aangezien je het eerst moet importeren in je Windows adresboek. Als je 50 adressen hebt moet je 50 keer op ok drukken. Daarna kun je alle adressen selecteren en exporteren als een csv bestand. Daarna het bovenstaande truc uithalen (; veranderen in ,) en kun je wel naar outlook importeren. Leuker kan ik het niet maken wel duidelijker. Het is maar dat je het weet.

 

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Windows en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s