Muziek rippen naar mp3

Stel je wilt een normale muziek cd omzetten naar Mp3, om ze daarna op een mp3/ipod speler te zetten. Om dit te doen zijn er duizenden programma’s gemaakt die het allemaal kunnen. Het computermannetje gebruikt al jaren het programma “CDex:”. Ik heb vele programma’s getest maar ik vond dit programma de beste kwaliteit hebben.

Na de installatie moet je een paar dingen aanpassen, en je kan daarna onbeperkt en gemakkelijk je muziek cd’s rippen (omzetten naar mp3). Ik zal hieronder een beschrijving geven hoe je na de installatie een paar dingen aanpast.

  • Stap 1: Download het programma Cdex ! Dit kun je vinden en downloaden op mijn skydrive.
  • Stap 2: Installeer het programma en start het op:
  • Stap 3: Klik bij ‘options’ en dan ‘settings’ of klik gelijk op F4

Verander bij Version bitrate Min naar 192 kbps Max 224 kbps. Laat de rest van opties zoals ze zijn. lik daarna op het tabblad ‘Filenames’. Verander daar het pad van WAV -> MP3 naar waar jij je mp3-tjes wil hebben. Doe dit hetzelfde bij ‘Recorded tracks’. lik daarna op het tabblad ‘Generic’. Verander het pad van de Temp directory. n het laatste wat je moet veranderen is in het tabblad ‘Remote CDDB’. Vul hier alleen een geldig email adres in. u ben je klaar om je cd’s om te zetten naar mp3’s in de beste kwaliteit.

  • Stap 4: Stop een audio cd in je cd/dvd speler en wacht tot je de inhoud ziet. Klik daarna op de één na onderste button (plaatje met vergrootglas) rechts van onder. Nu wordt je cd voorzien van inhoud (als het bekend is natuurlijk). Klik daarna op de één na bovenste button van rechts en je cd wordt gelezen en gelijk omgezet naar mp3. De cd wordt ingelezen en je krijgt een venster te zien met de status van kopiëren.

Veel plezier met rippen van cd’s.

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Windows en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s