Bloatware verwijderen

Bloatware is de verzamelnaam van programma’s die op je nieuwe pc of laptop staan, maar waar je nooit om gevraagd hebt. De fabrikant krijgt een vergoeding om de ballast voor te installeren. Als je onlangs een nieuwe computer hebt aangeschaft, is de kans groot dat je met Decrap de overbodige rommel eenvoudig kunt verwijderen.

Decrap ondersteunt alle pc’s en laptops, maar in het bijzonder de exemplaren van Asus, HP, Dell en Toshiba. De werking van Decrap is eenvoudig, het programma is zelfs Nederlandstalig. Globaal zijn er twee modi: automatisch en handmatig. De laatste optie heeft de voorkeur omdat je meer controle houdt over wat Decrap voor je mag verwijderen. Decrap kijkt wat er geïnstalleerd is op je computer en laat je de rommel verwijderen. Hierbij wordt eerst een herstelpunt gemaakt: wel zo veilig!

Dus heb je net een nieuwe computer en staat hij vol met programma’s die niets met Windows te maken heeft ? Download dan dit geweldige programma http://www.decrap.org/

Gelukkig zit er in Windows 10 een functie om terug naar fabrieksinstelling te gaan en dan ben je ook alle ongewenste bloatware kwijt.

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Windows en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s