Avg removal tool

Het computermannetje komt vaak bij de mensen thuis. Dit keer via hulp aan huis van Seniorweb (ik ben ambassadeur). De klachtomschrijving was “heb geen internet meer”. Toen ik ter plaatse was zag ik al snel dat de batterij van de computer (Vista pc) op “low” stond en toen begonnen er al alarmbellen rinkelen. Zoals ik verwacht had stond de computer niet op de juiste datum en tijd. Mijn advies was om een nieuwe knoop batterij te kopen en deze te vervangen.

Maar nu ik er toch was kon ik gelijk even de computer opschonen en updaten. Ik zag dat er een oude versie van AVG antivirus op stond en dacht “gelijk even de laatste versie erop zetten”. Maar wat ik ook downloaden, alles werd gezien als bedreiging en of virus.

Ik kreeg direct argwaan en dacht “hier zit een dikke virus op”. En aangezien er toch een nieuwe cpu batterij in moest (en de kast open moest maken) kan ik gelijk even de harde schijf eruit halen en deze als externe aansluiten op een pc waar een goede virusscanner op zit.

Eenmaal thuis dit proces gedaan (duurt soms uren) en kon lekker mijn gang gaan. Maar hij vond niets. Oke, andere virusscanner dan ? Ook die vond niets. Dan is de kans klein dat het een virus is, maar wat is het dan wel ? Dan ga je zoeken op Google en na een redelijk lange zoektocht zag ik steeds AVG en een removal tool staan. Toen werd het wel voor mij duidelijk. De oude versie van AVG blokkeerde alles wat binnen kwam. Dit was ook bekend bij AVG en ze hadden zelfs een removal tool ervoor gemaakt (zowel 32 als 64 bit versie). Nadat ik die tool had gedraaid was alles in kan en kruik.

Als je alles van tevoren weet, ga je met een dubbeltje de wereld rond.

 

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Windows en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s