Even een WiFi printer installeren

Even een wifi printer installeren!

Dat is wat een vriend van mij vroeg aan de telefoon. Hij had een nieuwe Epson (Epson xp-205) wifi printer gekocht en dacht deze zelf even te installeren. Na vele uren geklooi en gevloek belde hij mij. Hij kon wel printen via USB maar niet draadloos.

Ik ben dus bij hem langs geweest en ben dus ook een aardig tijdje bezig geweest. Het enige wat hij wilde was dat je draadloos kon printen van de laptop naar de printer (via usb kon het al). Zo moeilijk kan dat toch niet wezen ?

Na wel honderd keer opnieuw de “set-up” uit te hebben gevoerd en ook de printer aan en uit gezet te hebben (terug naar fabrieksinstelling etc.) nog steeds geen succes. Dan maar mijn zwager bellen of hij nog een idee had. Tijdens het telefoon gesprek kwam hij met het idee om met teamviewer mee te kijken. Hij stelde ook voor om de laptop via een netwerk kabel te verbinden. En laat dat laatste nou de oplossing zijn.

Omdat we nu via een directe kabel verbinding waren verbonden met internet (via de router) en ook aangesloten waren met een USB kabel naar de printer, liep de set-up zonder problemen door en was het zo gebeurd. Na het invullen van de netwerknaam (SSID) en wachtwoord (dit gebruik je ook als je een laptop of telefoon wil toevoegen aan je netwerk) werd de printer gekoppeld in het netwerk.

Het is zo apart dat hier zowel in de handleiding als op internet niets over te vinden is (vragen waren er genoeg hierover). Nu dus wel !

Dus belangrijk is: Zorg dat de printer is aangesloten aan zowel internet (met een netwerk kabel) en een usb kabel.

Veel mensen vragen zich af of je met deze printer ook kunt printen vanaf een Ipad of Tablet. Simpel antwoord: Ja, zie deze pagina voor meer info hierover.

 

Advertenties

Over Karel

Een computer hobbyist die het leuk vind om mensen te helpen.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Windows en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s